Tahniah DSAI – Komen Awal KPPR

15 Jul

Debat Tentang Minyak anjuran Agenda Daily pada malam ini (15 Julai) yang disiarkan oleh beberapa stesen tv begitu menarik dan membuka mata rakyat Malaysia.

Ini komen warga KPPR di Taping :
“Debat Saberi merapu, melencong, tak bersandar fakta, menyerang peribadi. Alhamdulillah DSAI bijak dan menggunakan sebaik-baik masa yang singkat untuk mengupas fakta dengan jelas dan meyakinkan”

Secara keseluruhan Debat tersebut menunjukkan kewibawaan DSAI dalam penjelasan yang berfakta berkenaan isu tersebut. Nyata apa yang cuba diwawarkan oleh Menteri penerangan dengan dibantu mantan Ketua Pengarah Biro Tatanegara (kini NC UUM) tidak berjaya. Hasil dari kekecewaan, beliau telah menyerang dari sudut peribadi … Namun, semua itu dapat ditangkis oleh DSAI dengan penuh hikmah, tanpa menyerang balas peribadi lawan (bekas orang kuat Semangat 46). Jelas mantan pensyarah Jabatan Dialog Peradaban itu gagal meyakinkan pendengar kerana kerap kembali kepada serangan 1974 dan 1990. Hujah DSAI penuh dengan fakta, angka yang meyakinkan dan jalan penyelesaian yang logik dan masuk akal.

jadi … FAKTA lawan AUTA … nilailah sendiri. KPPR akan membawa isu debat ini sedikit masa lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: