Fitnah Sodomi Cubaan Cemar Maruah Bakal PM Anwar Ibrahim

29 Jun

Cubaan untuk menjatuhkan DSAI sudah bermula. Akhbar-akhbar perdanan hari menyiarkan tuduhan liwat oleh pembantu beliau. Sejarah 1998 berulang kembali. Ini semua pada hemah kami bertujuan untuk mengalih tumpuan rakyat terhadap pelbagai isu yang menghantui BN.

Lawaknya, terdapat percanggahan lokasi liwat antara Bukit Damansara & sebuah apartment mewah di KL. Imbas semula 1998 … Ingat lagi Tivoli Villa? Kejadian terbaru dikatakan berlaku 2-3 hari yang lalu ..bukankah DSAI baru pulang daru mengerjakan ibadah Umrah?

Ini dugan terbaru ke arah melahirkan Malaysia baru … bagi semua … banyakkanlah membaca Surah Yaasin serta Surah al-Fil … moga dugaan terbaru ini berjaya diatasi.

Sekian untuk kali ini …

Sisipan : Keadilan Online

Ahad, 29 Jun 2008 •

Kategori: Berita Semasa, Berita Utama, Nasional Ketua Penerangan KeADILan Tian Chua menyanggah fitnah terbaru yang dilemparkan terhadap Ketua Umum KeADILan Anwar Ibrahim sebagai tindakan terdesak dan bertujuan mencemar maruah pemimpin reformasi itu. “Tuduhan ini jelas satu cubaan jahat dari pihak-pihak yang terdesak mahu menjatuhkan Ketua Umum Anwar Ibrahim, ketika Pakatan Rakyat semakin hampir membentuk kerajaan rakyat,” tegas Tian Chua. Sekitar jam 5 petang tadi, satu laporan polis dibuat di Balai Polis Brickfields terhadap Anwar Ibrahim. Menurut Ketua Polis Wilayah Persekutuan, pengadu menuduh Anwar Ibrahim meliwat setiausaha peribadinya. Ini adalah kali kedua tuduhan sedemikian dibuat. Pada tahun 1998, tuduhan yang sama dilempar terhadap Anwar Ibrahim sebagai asas kepada pemecatan beliau sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Pemecatan Anwar Ibrahim membawa kepada kebangkitan ‘Reformasi’ – terdiri dari jutaan rakyat Malaysia yang marah dengan tindakan berunsur politik itu. Mahkamah menggugurkan tuduhan tersebut pada 6 November 2006. Hakim Nursinah Adzmi membebaskan Anwar Ibrahim dan Sukma Dermawan Sasmitad Madja selepas Peguam Negara Hanafiah Zakaria memberitahu mahkamah kerajaan tidak mempunyai bukti membuktikan perilaku sumbang itu pernah berlaku. “KeADILan kesal pihak-pihak tertentu masih menggunakan fitnah jahat ini. Anwar Ibrahim telah dibuktikan tidak bersalah, dan Mahkamah akan membuktikan tuduhan terbaru ini juga tidak berasas sama-sekali,” kata Tian Chua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: