Tan Sri & Unisel … mengapa bertindak begini?

28 Jun

Salam Tan Sri …

Izinkan kami merujuk kepada pemecatan NC Unisel seperti yang tersiar di media cetak dan eletronik. Dalam kppr membincangkan kemelut UNISEL terutama salah laku TNCnya, kami dikejutkan dengan pemecatan NCnya pula. Lantas, Tan Sri mengumumkan pemangku jawatan tersebut iaitu Prof. Dr. Khalifah Othman. Tahniah YAB Tan Sri Khalid. Kepeutusan yang cukup ‘bijaksana’. Pemenangnya ? Suku-sakat UMNO Selangor terutama penyokong mantan MB KT. Tahniah kerana bejaya mengecewakan para penyokong PR yang bermati-matian menyokong Tan Sri selama ini. Kami turut sama-sama kecewa ketika pilihanraya kecil Ijok … turut bergembira ketika kemenangan PR di Selangor. Secara ikhlas, kami amat mengharapkan kerajaan PR yang amat-amat hebat. Namun …. setelah lebih 100 hari … muncul pelbagai masalah … pelbagai desas-desus kedengaran tentang Tan Sri … kini timbul pula masalah UNISEL.

Tan Sri … bukanlah niat untuk menyokong Dato’ Razali … kami tau sejarahnya di UM … segala masalahnya selama ini … apa yang dibuatnya di Ijok … tetapi berbaloikah memecat beliau ? mahupun menamatkan kontrak beliau … lupakah pemecatan artifak muzium tempoh hari ? PR terdedah lagi dengan serangan BN … lupakah dengan kes Pak Ya? Kes Wang Derma Sambutan 100 Hari? Perlantikkan Ahli2 Majlis? Khir Toyo tersenyum sinis lagi … Malah semakin hari semakin lebar senyum beliau … Tan Sri Mike Tyson pun menunggu masa.

Mengapa tidak siasat secara mendalam apa yang berlaku di UNISEL. Telitilah apa yang sebenarnya berlaku … lihatlah dari akar umbi. Janganlah hanya percaya kepada orang-orang sekeliling Tan Sri yang selama ini turut membantu Khir Toyo. Cukuplah Tan Sri. TNC dan orang-orangnya yang bermasalah dan dalam diam-diam menentang Tan Sri ditatang, dibiarkan bergembira. Malah orang yang pernah mempersendakan PR dilantik memangku jawatan NC. Lupakan Tan Sri kepada pendokong reformasi 10 tahun lalu yang ramai dalam UNISEL? bagaimana dengan mereka yang baru berjinak-jinak dengan PR? Mungkinkah mereka beralih sokongan semula? Bagaimana dengan para pelajarnya ? Ramai pelajar merupakan pendokong PR. Tidak kurang juga yang berjuang semasa PRU12 untuk PKR. Mungkin Tan Sri tidak peduli . Ye lah … Tan Sri bergelar jutawan. Orang senang. Andai kerajaan PR tumbang selepas inipun , Tan Sri tetap senang. Tapi, bagaimana orang2 marhain macam kami?

Masalah UNISEL tidak selesai dengan pemecatan Dato’ Razali. Malah bertambah masalah dengan tindakan terbaru Tan Sri. Maka kecewalah kami sekali lagi. Terima Kasihlah YAB Tan Sri Dato’ Abdul Khalid Ibrahim. Dato’ Menteri Besar Selangor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: