unisel-dah-digadai-demi-pru12

19 Jun

“Sejak beberapa hari ni macam-macam cerita timbul dan ianya amat menyeramkan. Cerita pertama mengenai yuran UNISEL akan naik, cerita kedua mengenai UNISEL tak nak bayar bonus kepada kakitangannya kerana wang itu nak digunakan untuk belanja PRU12. Cerita-cerita ini benar ke tidak tak tau le. Kita orang bawah ini dengan aje le. Tapi dengar, dengar juga. Buktinya kenalah cari. Kalau PM hadhari yang sinonim dengan jolokan “Mr Clean” tu nak buktikan dia betul-betul hadhari, cuba le suruh BPR hadharinya siasat. Tapi takkan le nak siasat diri sendiri.

Ini cerita baru pula disebar-sebarkan oleh bebudak hingusan di pejabat. Eh jangan nak merendahkan budak pejabat pula. Mereka orang muda dan mereka jugalah yang merupakan gelombang tsunami yang melanda UMNO/BN baru-baru ini.

Mengikut cerita yang perlu dibuktikan ialah mengenai UNISEL yang telah DIGADAI kepada sebuah bank tempatan pada harga RM150 juta dan wang itu untuk kegunaan PRU12. Gadaian RM150 juta itu untuk tempoh 20 tahun. Ikut kiraan mudah dalam masa 20 tahun, hutang itu boleh meningkat sehingga RM360 juta. Mak dato banyaknya hutang.

Dulu masa PAS menawan Kelantan, UMNO/BN meninggalkan hutang lapuk berjumlah RM700 juta yang terpaksa ditanggung oleh kerajaan PAS. Sekarang peti besi Selangor belum dibuka lagi. Berapa tan le pula surat pajak gadai yang ditinggalkan. ATAU peti besi itu sudah dibawa lari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: